„Zajlik
A lényeg

Ujjlenyomatot vett a rendőrség egy átragasztott plakátról

4/08/2021 10:28

| Szerző: Szabad Pécs/Klubrádió

A Szabad Pécs információi szerint a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság rongálás elkövetése miatt nyomozást indított egy átragasztott kormányzati plakát ügyében ismeretlen tettes ellen. Úgy tudjuk, ujjlenyomatokat is vettek a hirdetőoszlopról.

Állampolgári bejelentésre indult meg a nyomozás a rendőrség tájkoztatása szerint. A plakátok átragasztására többen is buzdítottak a magyar közéletben, mert egyszerű véleménynyilvánításról van szó; igaz, volt már rá példa, hogy elmarasztaló ítélet született ilyen ügyekben, illetve többször lett felmentés is az ügy vége.

Töltse ki a szeretet konzultációt!
 
Töltse ki a szeretet konzultációt!
 
 

A Szabad Pécs információi szerint a Magyar Kétfarkú Kutya Párt akciójáról lehet szó jelen esetben, akik több helyen is "kijavították" a kormányzati üzeneteket. A pécsi független hírportál egy olvasói fotót is közölt, amin egy Rendőrség feliratú pólóban valaki éppen felvételt készít a plakátról, amin az emojit egy nagy piros szívre cserélték, a szöveget Nem vagy egyedülre javították és a Töltse ki a nemzeti konzuáltációt üzenetet kijavították Töltse ki a szeretet konzultációtra.

A fotón úgy látszik, hogy a rendőrségi alkalmazott ujjlenyomatot is vesz a hirdetőoszlopról.

Ujjlenyomatvétel egy plakátról
 
Ujjlenyomatvétel egy plakátról
 Forrás: Szabad Pécs