„Zajlik
A lényeg

Visszalépett az előválasztástól Szombathely volt alpolgármestere

27/08/2021 10:11

| Szerző: Klubrádió

Szombathely egykori alpolgármestere azt mondja, személyes okok miatt döntött így, de közrejátszott a Vasivíz Zrt. elleni munkaügyi pere is. Miatta került többségbe az ellenzék a közgyűlésben, de azóta lemondott a képviselőségről.

Csütörtökön délután jelentette be a visszalépését a Vas 2-es körzet ellenzéki előválasztásától Molnár Miklós. Molnár az Ugytudjuk.hu-nak arról nyilatkozott, hogy személyes okok miatt lépett vissza, de Szombathely egykori alpolgármestere azt is elmondta, hogy közrejátszott a döntésében a Vasivíz Zrt. elleni munkaügyi pere, amely szeptemberben veszi kezdetét. 

„Hiszek abban, hogy engem politikai okokból, politikai nyomásra távolítottak el a cégtől, ezért a munkaügyi kereset egyik eleme a visszahelyezésemmel kapcsolatos igény megfogalmazása lesz. Én ebben a perben elsősorban erkölcsi, politikai és szakmai rehabilitációt szeretnék elérni annak kapcsán, ami történt” – nyilatkozta Molnár a lapnak.

Molnár azután indított munkaügyi pert, hogy 2020 augusztusában visszahívták a Vasivíz Zrt. éléről. A politikus úgy véli, hogy Hende Csaba már a szombathelyi közgyűlés termében is arra utalt, hogy politikai indíttatású támadásoknak lesz kitéve, ami abban mutatkozott meg, hogy Hende nyilvánosan azt kérte Molnártól, hogy üljön vissza Fidesz frakciójába, még nem túl késő visszavonni az akkori döntését.

Erről 2019-ban Molnár a 444-nek mesélt: