„Zajlik
A lényeg

Zelenszkij tanácsadója: "Magyarország olaj mézeskalácsra váltja az elhunyt ukrán gyerekek lelkeit"

6/06/2022 14:38

| Szerző: Klubrádió

Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója szerint az európai család egyetlen problémás országa Magyarország. Kövér László házelnöknek magyarul is elküldött üzenetében azt írta, miközben Európa segít, Magyarország "szándékosan olaj mézeskalácsra váltja az elhunyt ukrán gyerekek lelkeit". 

Magyarul is üzent (néhány nyelvi hibával) Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója Kövér Lászlónak. Azért neki, mert  mert a házelnök a hétvégén arról beszélt, Zelenszkijnek pszichés problémája van.

„Az európai család "egyetlen" problémás országa, Kövér László úr, Magyarország, amely megakadályoz bármilyen reakciót Oroszország rémtetteire Ukrajnában. A hivatalos Budapest ne kérkedjen kannibál álláspontjával. Az ilyen kijelentések nem díjazza a történelem.

De a kéziratok nem égnek el. Az orosz hóhérok ölnek, erőszakolnak és városokat pusztítanak el. Zelenszkij elnök a népéért küzd. Európa pedig segít és adja a lőszereket. Magyarország szándékosan olaj mézeskalácsra váltja az elhunyt ukrán gyerekek lelkeit. Szégyen” – fogalmazott Podoljak.

Az ukrán külügy Kövér László mentális állapota felől érdeklődött. Podoljak pedig arra is utal a posztban, hogy Magyarország múlt héten több olyan szankcióval szemben is fellépett, amiket az Oroszország által indított háború miatt vetett volna ki az unió.

(forrás: 444.hu)