„Klubrádió
Reggeli gyors

„A nagy túrót hibrid rezsim, ez zsarnokság!”

17/06/2020 14:28

| Szerző: Klubrádió

Ripp Zoltán történész szerint a „Fidesz nevű bűnszervezet” által létrehozott rendszer nem hibrid rezsim, hanem zsarnokság, viszont az ellenzék ezzel nem néz szembe. Az éppen aktuális legerősebb párt örül annak, hogy szavazókat vett el a többitől, egyébként pedig úgy készülnek, mintha választáson leváltható lenne a regnáló hatalom.

2020. június 17. Reggeli gyors / részlet, Ripp Zoltán (20.06.17.)
08:51
00:00

Ripp Zoltán történész a Reggeli gyorsban azt mondta: cikkét figyelmeztetésnek szánta, hogy „tessék komolyan venni azt a helyzetet, amelybe kerültünk”, mert úgy tűnik, az ellenzék nem veszi elég komolyan. Tevékenysége, politikája nem irányul arra, hogy rendszerváltást érjen el, csak kormányváltást akar. Szerinte az illúzió, hogy ha felépítik magukat, összefognak, akkor lesz esélyük. Most az ellenzéki pártok annak örülnek, hogy elvesznek egymástól szavazókat, és akkor ők a legerősebbek, de ettől az ellenzéki és a kormánypárti szavazók aránya nem változik.

Nézzenek végre szembe azzal, hogy mi folyik Magyarországon, vegyék tudomásul, hogy Orbán Viktor „nem fogja átadni a hatalmat” egy szép, demokratikus választás után - hangsúlyozta. Olyan nincs, hogy egy „zsarnok” engedjen olyan helyzetet létrejönni, amelyben számára kedvezőtlen eredmény alakulhat ki. És a kormánynak ahhoz minden eszköze megvan, hogy megakadályozza az ellenzék törekvéseit – tette hozzá.

Ripp Zoltán
 
Ripp Zoltán
 

Az „alapvető bűnt” szerinte az ellenzék akkor követte el, amikor a 2014-es választások előtt nem arra építette fel a stratégiáját, hogy ez a rendszer illegitim. Ha nem játszanák el, hogy itt demokrácia van, akkor egészen más lenne a helyzet. De ez nemcsak a pártokra vonatkozik, mert a pártok csak az ellenzék kis részét fedik le. Ha csak rájuk építenek, akkor „megette a fene az egészet”.

Az ellenzék parlamenti részvételével el lehet játszani, hogy itt hibrid rendszer van – mondta a történész. Szerinte „egy nagy túrót van hibrid rendszer, Magyarországon zsarnokság van”, amihez nagyon más típusú ellenzékiség felel meg. Azt mondta, azért nem ír gyakran publicisztikát, mert már minden elmondott a „Fidesz nevű bűnszervezetről”, és nem akarja magát ismételni.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Orbán Viktor Facebook oldala

Reggeli gyors
2020.06.17. 08:10
Műsorvezető: Para-Kovács Imre