„Zajlik
Megbeszéljük...

Simonka György: Nem vagyok erkölcscsősz, mindig csak Dél-Békés érdekeit tartom szem előtt

29/08/2024 19:20

| Szerző: Ivánkai Márk

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Simonka György volt fideszes országgyűlési képviselő nem lát erkölcsi kivetnivalót abban, hogy "jó katona" módjára mindig úgy szavazott a parlamentben, ahogy a Fidesz kívánta, hiszen így megszerezhette a kellő pénzt a dél-békési körzetnek. Pusztaottlaka megválasztott polgármestere arról is beszélt a Megbeszéljük című műsorban, hogy más kormányzó párt esetén is parancsra szavazna, amíg a térségének pénzt tud ezzel szerezni.

2024. augusztus 29. Megbeszéljük-részlet (2024.08.29.) Simonka György
30:11
00:00

2026-ban ismét országgyűlési képviselő szeretne lenni Simonka György. Célja, hogy felzárkóztassa Dél-Békést. A térség jelenlegi fideszes országgyűlési képviselője "egy tohonya, lusta ember, aki semmi mást nem csinált az elmúlt két és fél évben, mint azokat a beruházásokat, fejlesztéseket adta át, és azokról mesél, amiket még én intéztem el" – fogalmazott Pusztaottlaka megválasztott polgármestere.

Hozzátette, úgy szeretne fentmaradni a történelemben, mint aki rengeteget tett a dél-békési körzetért. "Hogy ha lesz majd olyan kormányzó erő a parlamentben, akinek éppen szüksége lesz egy ilyen emberre, legyen az a Fidesz vagy a Tisza Párt, akkor én meg fogom velük kötni a dealt, és én velük fogok szavazni. Egyetlenegy feltételem lesz, hogy Dél-Békésnek a lehető legtöbb forrást biztosítsuk ahhoz, hogy itt jobb legyen élni, hogy ne költözzenek el a fiatalok" – mondta.

Bár hívő embernek tartja magát, nem lát erkölcsi kivetnivalót abban, hogy a körzete anyagi támogatása érdekében "vakon" megszavazott mindent, amit a Fidesz a parlamentben akart. "Nem vagyok erkölcscsősz, és erkölcsi alapom sincs arra, hogy bíráljak másokat. [...] A politikában érdekek mentén kell dolgozni, és elég, hogyha az én saját tisztességemre ügyelek. Bár tudom, hogy az ellenzéki médiában és az önök hallgatói számára is már az elmúlt pár évben elvetették a magot a fejekben, hogy a Simonka név hallatán már nem tud a tisztesség eszébe jutni senkinek, de én állítom, hogy én egy tisztességes ember vagyok" – fogalmazott.

"Nekem nem feladatom az, hogy én arra ügyeljek, hogy a Mészáros Lőrinc vagy az Orbán Viktor, vagy bárki a Fidesznek a felsővezetéséből tisztességes legyen, arra megvannak mindenkinek a saját gondolatai" – mondta.

Simonka György telexes interjúja kapcsán szerdán megszólalt a Klubrádiónak Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselőt elmondása szerint rendkívül felzaklatta ez a cikk, úgy fogalmazott, Simonkának már rég a tízéves börtönbüntrtését kellene töltenie. Hozzátette, aki követte Simonka "pályafutását" a független sajtóban, annak semmi meglepő nem volt ebben az interjúban.

2024. augusztus 28. Megbeszéljük-részlet / Interjú, Hadházy Ákos - 2024.08.28.
10:51
00:00

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Simonka GYörgyel
2024. augusztus 29, csütörtök 16:20
Riporter: Bolgár György