„Zajlik
A lényeg

24.hu: 5 embert letartóztattak a PM-ben történt vesztegetési ügyben

22/04/2022 16:30

| Szerző: Klubrádió

Több embert is letartóztattak a Pénzügyminisztériumot és Miniszterelnökséget is érintő vesztegetési ügy gyanúsítottjai közül meg – írja a 24.hu.

Több embert is letartóztattak a Pénzügyminisztériumot és Miniszterelnökséget is érintő vesztegetési ügy gyanúsítottjai közül – hivatkozik forrásaira a 24.hu.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a portálnak azt mondta, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró öt embernek rendelte el az egy hónapos letartóztatását, egy személy pedig bűnügyi felügyeletbe került. A Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást az ügyben.

A megalapozott gyanú szerint az elkövetők vesztegetések útján részben a magyar állami költségvetésből, részben európai uniós támogatásból finanszírozott pályázatokkal kapcsolatban követtek el korrupciós bűncselekményeket. A Pénzügyminisztérium korábban azt közölte, hogy három pályázatkezelő munkatársukat vették őrizetbe. Gulyás Gergely miniszter pedig a tegnapi kormányinfón monda a Blikk beszámolója szerint, hogy egy Miniszterelnökségen dolgozó osztályvezető is érintett az ügyben.