„Zajlik
A lényeg

A Mi Hazánk ellenzi a veszélyhelyzet háborús kiterjesztését

22/04/2022 08:16

| Szerző: Klubrádió

A tegnapi kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy mivel május 31-én megszűnik a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet, a kormány azt tervezi, hogy újra átírják az Alaptövényt, hogy az orosz-ukrán háború miatt szükség esetén újra bevezethessék azt. A Mi Hazánk inkább a NATO-csapatokat vonná vissza Magyarországról.

Novák Előd és pártja közleménye szerint "A koronavírus után új apropót keres a kormány, hogy rendkívüli jogrendben, korlátozások közt tarthassa az embereket, de a Mi Hazánk Mozgalom rávilágít annak álságosságára. (...) Idegen haderőknek nincs helyük hazánkban, Magyarország a magyaroké! (...) Az oroszok elleni embargó így is felbecsülhetetlen károkat okozott a magyar gazdaságnak, most már a magyar érdek legyen az első! A magyar kormány ne provokálja az oroszokat Ukrajna feltétel nélküli EU-csatlakozásának támogatásával és háborús veszélyhelyzet kihirdetésével, katonai készülődéssel sem!

Választás 2022 - A Mi Hazánk eredményváró rendezvénye
Budapest, 2022. április 4. Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke (k) a párt választási eredményváró rendezvényén, a Budapest Kongresszusi Központban az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Kovács Tamás