„Zajlik
A lényeg

A román kormányfőnek ezért kellett egy évig gyalog járnia

12/08/2021 08:37

| Szerző: Klubrádió

Florin Cîţu kormányfő szerdán újságírói kérdésre sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy húsz éve Amerikában ittas vezetésért előállították, fogdában is ült. A miniszterelnök azt mondta:

„Igen, húsz évvel ezelőtt, ittas vezetésről volt szó. Kifizettem a bírságot érte, egy nagyon magas bírságot. Kihágásnak minősült a tett. Elkövettem egy hibát húsz évvel ezelőtt. Érdekes, hogy négy választási forduló alatt nem került elő ez az információ, most, a PNL (Nemzeti Liberális Párt) belső választásán előkerül.”

Új kormány Romániában
 
Florin Citu
 
Bukarest, 2020. december 23. Florin Citu új román miniszterelnök dokumentumot ír alá eskütételén a bukaresti elnöki palotában 2020. december 23-án, miután a testület bizalmat szavazott jobbközép koalíciós kormányának, amelyet a Nemzeti Liberális Párt (PNL), az USR-PLUS szövetség és Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) alakított a december 6-i parlamenti választások után. MTI/EPA/Robert Ghement
Fotó: Robert Ghement
 

 

Ő vezette a kocsit, amit később el is kellett adnia, és egy évig gyalog járt. 

„Húsz évvel ezelőtti történésről van szó, amire nem vagyok büszke, de megtörtént. (...) Kihágásnak minősült, tudják, hogy Romániában is fizettem már bírságokat közlekedési kihágások miatt”.

A PNL tisztújításában Cîţu riválisa, Ludovic Orban azt nyilatkozta, nem tudott egyáltalán semmit a húsz évvel ezelőtti történetről, így abszurdnak is érzi a feltételezést, hogy az őt támogatók szivárogtatták volna ki az információt. A Nemzeti Liberális Párt, a bukaresti jobbközép koalíció legnagyobb pártja, szeptember 25-én tartja tisztújító kongresszusát, amelyen éles küzdelem várható a pártelnöki tisztségért a pártot négy éve vezető, újrázni készülő Ludovic Orban képviselőházi elnök és kihívója, a miniszterelnök között. (Telex, Transindex, MTI)