„Zajlik
A lényeg

A szlovén miniszterelnök szerint miután megnyerik az ukránok ezt a háborút, a NATO akarja majd, hogy csatlakozzanak

31/03/2022 07:30

| Szerző: Klubrádió

Janez Janša szerdán a CNN-nek beszélt arról, hogy támogatja a kezdeményezést, hogy SZ-300-as légvédelmi rakátarendszert küldjenek Ukrajnának.

A szlovén miniszterelnök szerint az ukránoknak erre van most a legnagyobb szükségük.

Ukrajnai háborúKijev, 2022. március 16. Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormányzó Jog és Igazságosság Pártjának (PiS) elnöke, miniszterelnök-helyettes (b), Petr Fiala cseh kormányfő (b2), Janez Jansa szlovén miniszterelnök (b3), Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök (4b), Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j3) és Denisz Smihal ukrán kormányfő (j4) megbeszélésük előtt Kijevben 2022. március 15-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat
 

Janša beszámolt arról is, hogy beszélt Zelenszkij ukrán elnökkel, aki elmondta, hogy a kormánya alkotmánymódosító népszavazás előkészítésén dolgozik, hogy kikerüljön az alkotmányból Ukrajna NATO-tagság iráni szándéka. A szlovén miniszterelnök szerint ez egy pragmatikus döntés, mert miután megnyerik az ukránok ezt a háborút, a NATO akarja majd, hogy csatlakozzanak. Ha vége lesz ennek a háborúnak, akkor szerinte az ukrán hadsereg lehet majd az egyik legerősebb a kontinensen – írja a 444.hu.