„Zajlik
A lényeg

Az új köztársasági elnök is viheti saját embereit a Sándor-palotába

27/04/2022 09:28

| Szerző: Klubrádió

Áder János felmentette főigazgatóját, ami arra utalhat, hogy Novák Katalin (Áderhez hasonlóan) is lecserélheti a Köztársasági Elnöki Hivatal stábjának egy részét.

A friss Magyar Közlönyben megjelent, hogy április 22-én az államfő  2022. május 9-i hatállyal  – érdemei elismerése mellett – felmenti Haszonicsné dr. Ádám Máriát, a Köztársasági Elnöki Hivatal főigazgatóját.

Haszonicsné, a fővárosi kormányhivatal korábbi főigazgatóját éppen tíz éve nevezte ki a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főigazgatójává Áder János, miután menesztette elődje, Schmitt Pál stábjának több tagját.

Áder János döntése arra utalhat, hogy Novák Katalin is viszi a saját embereit magával a Sándor-palotába. Azt egyelőre nem tudni, hogy a KEH szervezeti struktúrája megmarad-e – írja a 24.hu.

Országgyűlés - ÁllamfőválasztásBudapest, 2022. március 10. Áder János leköszönő köztársasági elnök gratulál Novák Katalin megválasztott köztársasági elnöknek az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. március 10-én. A kormányzó Fidesz-KDNP államfőjelöltjét az Országgyűlés 137 igen szavazattal választotta meg Magyarország hatodik köztársasági elnökévé a rendszerváltás után. MTI/Koszticsák Szilárd