„Zajlik
A lényeg

Békemenetesek szálltak ellenzéki buszra

16/03/2022 14:26

| Szerző: Klubrádió

Tévedésből szálltak békemenetes demonstrálók egy ellenzéki szimpatizánsokat Kecskemétről a kormányváltó nagygyűlésre szállító járatra kedden. 

Több száz busz indult kedden reggel az ország különböző pontjairól a budapesti Békemenetre, egy dunapataji csapat azonban eltévesztette a járművet – írja a 24.hu.

Hallgatónk fotója békemenetes buszokról
 
Hallgatónk fotója békemenetes buszokról
 

A portál beszámolt egy Kecskemétről Budapestre tartó különjáratról is, amely az ellenzék nagygyűlésére szállította az ellenzéki szimpatizánsokat. A busz Dunapatajon is megállt, hogy felvegyen egy tüntetőt, akivel azonban még három ember is felszállt. A transzparenseket betették a csomagtartóba és elfoglalták az üres helyeket. Indulás után a Bács-Kiskun megyei 3. választókerület közös ellenzéki képviselőjelöltjétől megkapták a kék szalagokat és az ellenzék kampánydalának szövegét.

Magóné Tóth Gyöngyi Mária, a Demokratikus Koalíció politikusa a portálnak elmondta, a társaságnak a kampánydal tanulmányozása közben lett gyanús, hogy nem a békemenetes társaságba kerültek.

A politikus megjegyezte, hogy a békemenetesek Soltvadkertnél mindenképp le akartak szállni, pedig az ellenzéki különjárat felvitte volna őket.