„Zajlik
A lényeg

Egyházi vezetők fertőződtek meg a budapesti és a szlovákiai pápalátogatás után

23/09/2021 14:23

| Szerző: Klubrádió

Négy magasrangú egyházi méltóság is megfertőződött a koronavírus delta variánsával az Eucharisztikus Kongresszust követően.

Vatican News és az osztrák Kronen Zeitung szerdán arról írt, hogy az osztrák egyházi vezetők közül az eisenstadti (Kismarton) püspök és a St. Pölten-i segédpüspök tesztje lett pozitív. Az 58 éves Egidius Zsifkovics püspöknél, aki korábban megkapta mindkét, koronavírus elleni oltását, súlyos influenzás tüneteket okozott a betegség, ezért otthoni gondozásra szorul. Anton Leichtfried, St. Pölten segédpüspöke könnyebb lefolyású fertőzéssel küzd – írja a 24.hu.

A Telex összefoglalójából az is kiderül, hogy az eperjesi görögkatolikus érsek, a Szlovák Görögkatolikus Egyház vezetője is lebetegedett. A kétszer beoltott Jan Babjak enyhe tüneteket mutatott. Az érsek azután ment tesztre, hogy egy görög püspök szólt neki saját fertőzéséről. Mindketten találkoztak a pápával, előbb Budapesten, majd két nappal később Eperjesen.

Azt nem tudni, hogy hányan fertőződhettek meg, de a szlovák püspöki konferencia szóvivője felszólította a pápalátogatás eseményein résztvevőket, hogy figyeljenek az esetleges tünetekre, és vizsgáltassák meg magukat, ha szükséges.

Ferenc pápa Szlovákiában
Kassa, 2021. szeptember 14. Ferenc pápa (k) a fiatalokkal tartott találkozóján a kassai Lokomotiv Stadionban 2021. szeptember 14-én. Fotó: MTI/EPA/ANSA/Luca Zennaro