„Zajlik
A lényeg

Egyre több az üres benzinkút

14/03/2022 18:42

| Szerző: Klubrádió

Több vidéki benzinkútról jelentik, hogy napok óta nem érkezik üzemanyag. A Holtankoljak.hu gyűjtötte össze ezeket a bejegyzéseket a Facebookon, majd a napi.hu tette ki. Utóbbi portál szerint az ilyen kutakról érkező képek némiképp árnyalják Hernádi Zsolt MOL-vezető korábbi szavait, miszerint nincs üzemanyaghiány, csak szállítási problémák vannak. 

Az újszászi töltőállomáson több napja egyáltalán nincs üzemanyag a tartályokban, Besenyőtelek pedig két hete nem kapott szállítmányt – írta a Holtankoljak.hu.

Az oldalon képekkel dokumentálják, hogy a dunaújvárosi Shell-kúton nincs üzemanyag, Kaposváron csak a shop működik, hasonló a helyzet Mórahalom és Kiskőrös kútján is. A Napi.hu szerint ezek némiképp árnyalják Hernádi Zsolt MOL-vezető korábbi szavait, miszerint nincs üzemanyaghiány, csak szállítási problémák.

A 444 hozzáteszi, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtök este rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be: a kormány kitart a benzinárstop mellett. Szerinte alaptalan híresztelések jelentek meg arról, hogy a kormány nem tudja fenntartani az árstopot és nem tudja biztosítani a hazai ellátást.

(Kiemelt képünkön egy budapesti benzinkút 2022. március 16-án, olvasói fotó)