„Zajlik
A lényeg

Ellentüntetést szerveznek ukránok a putyinisták budapesti gyűlésével szemben

28/04/2022 16:32

| Szerző: Klubrádió

Vasárnap délután, amikor a Putyin-pártiak a Szabadság téren vonulnak fel, a Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület és a Jednisty Asociaciya/Egység Ukrán Egyesület ellentüntetést szervez a Deák térre – írja a 444.

A szervezést kimondotta az motiválta, hogy elkezdett szerveződni a Putyin-párti tüntetés: „Ennek láttán a Magyarországon élő ukrán nemzetiség civil szervezetei, és magyar civilek is – ahogy a világ más városaiban – megmozdulást hirdettek Ukrajna mellett. Szolidaritásunkat a megtámadott, és nem az agresszor mellett szeretnénk kifejezni, azok mellett szeretnénk kiállni, akik családtagjaikat, otthonukat, megélhetésüket vesztették el az orosz támadás következtében, akik hazájuk védelmében életüket kockáztatják.”

„Eljött az ideje, hogy megmutassuk a világnak, bebizonyítsuk önmagunknak, hogy sokan vagyunk Budapesten olyanok, akik egyértelműen elítéljük az orosz agressziót, a kegyetlenséget, a civilek meggyilkolását, és kiállunk Ukrajna szuverenitása, területi integritása mellett” – írják az esemény meghívójában. Vasárnap 13 órakor a Deák térről a Vértanúk terére vonulnak.

(via 444, kiemelt kép: