„Zajlik
A lényeg

Görögországban is betiltották a "meleggyógyítást”

12/05/2022 08:46

| Szerző: Klubrádió

Görögország szerdán betiltotta a kiskorúaknak kínált úgynevezett "reparatív terápiát”, azaz a melegek "meggyógyítására” irányuló beavatkozást. Az idén a konzervatív Görögország mellett Kanada, Új-Zéland és Franciaország is kriminalizálta az ilyen beavatkozásokat.

A Reuters szerint a görög parlament által szerdán jóváhagyott törvényjavaslat értelmében ezután a nagykorú páciens kifejezett beleegyezésre lesz szüksége az ilyen kezelések elvégzéséhez, de kiskorúakon beavatkozás egyáltalán nem lesz elvégezhető. A törvény megsértői pénzbüntetésre és börtönbüntetésre számíthatnak. A törvény megtiltja az ilyen beavatkozások propagálását is – írja a 24.hu.

forrás: Rémy Bonny / Twitter
 

Volt néhány hamis kezelés, amelyről azt állították, hogy ha egy kiskorú más szexuális irányultságot választ, a szülei elvégezhetik rajta, hogy a gyermek "visszatérjen a normális életbe” – ismertette a jelenséget Thanos Plevris görög egészségügyi miniszter a parlamentben hozzátéve, hogy ezek az állítólagos "kezelések” nem terápiák, tudományosan nyilvánvalóan nem alátámasztottak.