„Zajlik
A lényeg

Hadházy: Újabb korrupciós ügyben indított eljárást az OLAF

16/03/2022 11:47

| Szerző: Klubrádió

2022. március 16. A lényeg - 22.03.16. Hadházy Ákos
01:20
00:00

Az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF vizsgálatot indított az informatikai képzések ügyében, amelyek Hadházy Ákos szerint egészen pofátlan módon, négyszeresen túlárazottan valósultak meg. A politikus a Klubrádiónak azt mondta, hogy az informatikai képzést uniós támogatásból indította az állam, végül a 8 ezer jelentkező helyett csak ezer embert képeztek.

Hadházy szerint az ügyben "bizonyíthatóan minimum 2,25 milliárd forint volt a kár". A pénzt négyezer informatikus képzéséhez kapták, ehhez képest csak ezret képeztek, írja az ellenzéki parlamenti képviselő.

Ericsson Magyarország
 
Képünk illusztráció
 
Budapest, 2013. július 10. Egy informatikus az Ericsson Magyarország Kutató-Fejlesztő Központjában 2013. július 10-én, miután hosszú távú stratégiai együttműködési megállapodást írt alá - a kormány nevében - a nemzetgazdasági miniszter és az Ericsson közép-európai régióért felelős vezetője. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd
 

 

A csalás Hadházy szerint nagyon egyszerűen fogalmazva annyi volt, hogy "ugyanazt a tananyagot négyszer annyiért adták el a cégek, ha az EU-s pénzből az állam finanszírozta a képzést, ahhoz képest, mint ha piaci alapon, a tanulónak kellett volna kifizetni".

Szerinte a kormány asszisztálásával milliárdokat loptak az informatikai képzés ürügyén.