„Zajlik
A lényeg

Hétmilliárddal drágább lesz a választás a népszavazás miatt

2/02/2022 08:22

| Szerző: Klubrádió

A kormány 28 milliárd forintot átcsoportosított a költségvetés általános tartalékából. Ebből 7,195 milliárd forintot a Nemzeti Választási Irodához irányított. A Portfolio.hu szerint ez a pénz az áprilisi választások lebonyolítására megy majd, pontosabban a választás eredetileg tervezett 11,885 milliárd forintos költségvetése ennyivel drágult, és így több mint 19 milliárd forintba kerül majd az áprilisi választás lebonyolítása.

Választás 2022 - A posta megkezdte az értesítők kézbesít?
 

 
Budapest, 2022. február 1. Választási értesítőket kézbesít egy postás a főváros I. kerületében 2022. február 1-jén. A Magyar Posta megkezdte az országgyűlési választásról és népszavazásról szóló értesítők kézbesítését a Magyarországon élő 7,8 millió választópolgárnak. MTI/Máthé Zoltán
Fotó: Máthé Zoltán
 

 

2018-ban ennél sokkal kevesebbe került a választás, most az NVI magyarázata szerint jóval drágábbak a nyomdatechnikai, informatikai és egyéb szükséges szolgáltatások, a 7,195 milliárdos emelésre pedig azért van szükség, mert a választásokkal egyidőben április 3-án népszavazás is lesz.

Az általános tartalékból 11 milliárd forintot a külgazdasági és külügyminisztérium kapott a külképviseletek beruházási kiadásainak fedezésére, a Miniszterelnökség 4,8 milliárd forintot civil szervezetek és köztestületek támogatására kapott, az Országos Mentőszolgálat pedig 1,3 milliárd forinttal gazdálkodhat többől.