„Zajlik
A lényeg

Magyarral indult az érettségi

2/05/2022 07:08

| Szerző: Klubrádió

Hétfőn a magyarvizsgával indult a tavaszi érettségi szezon. Ahogy korábban a koronavírus-járvány előtt, megtartják a szóbeli vizsgákat, nem kötelező a maszk az iskolákban, nincs létszámstop a termekben. 

Frissítés: Kijöttek a magyar érettségi feladatok: A középszinten érettségizőknek a magyar nyelv és irodalom érettségi feladatsorának első részében egy 1999-es szótár előszavát kell elolvasniuk a szinonimákról, más szótárakról és szócikkekről. Az első feladatsor megoldásra 90 percet kapnak a diákok, egy szövegértési és egy rövid szövegalkotási feladatsort kell megoldaniuk. Az ismeretterjesztő szöveg elolvasása után meg kell oldaniuk különböző feladatokat. A szövegértési feladatok megoldásával 40 pontot szerezhetnek, írja a 24.hu.

A májusi érettségi szezon a hétfői magyarvizsgákkal kezdődik, ebből a tárgyból középszinten 70 944-en, emelt szinten pedig 2209-en vizsgáznak majd. Kedden a matekkal folytatódnak a vizsgák, 69 ezren középszinten, több mint ötezren pedig emelt szinten vizsgáznak. Szerdán a történelem lesz terítéken, ebből a tárgyból középszinten több mint 66 ezer, emelt szinten mintegy nyolcezer diák érettségizik.

Érettségi Budapesten
 MTI/Koszticsák Szilárd
 
 

Csütörtökön tartják az angolvizsgákat, amelyre középszinten több mint 49 ezren, emeltre pedig csaknem 20 ezren jelentkeztek, a pénteki németvizsgákra középszinten majdnem 12 ezren, emelt szinten több mint 2600-an adták be a jelentkezésüket - írja az Eduline.