„Zajlik
A lényeg

Karácsony Németh Szilárdnak: Döbbenet, nem árt tájékozódni a csepeli rezsiről

13/06/2022 09:03

Jelentősen megemelkedtek két csepeli panelház számlái, ezért a korábbi pár tízezer forint helyett több mint 100 ezer forintot kell fizetniük lakói. Az RTL híradójának híréből kiderült, hogy a két társasház ügyeit intéző Kölcsey Lakásfenntartó Szövetkezet hibázott, ugyanis egy azóta kirúgott munkatársuk rosszul jelentette be az adatokat a Főtávnál.

A Lépték-Terv Tájépítész Iroda nyerte a Városháza Park t
 
A Lépték-Terv Tájépítész Iroda nyerte a Városháza Park t
 
Budapest, 2022. április 29. Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a Városháza Park tervpályázat eredményhirdetésén a Főpolgármesteri Hivatal udvarán 2022. április 29-én. A pályázatot a Lépték-Terv Tájépítész Iroda nyerte. MTI/Soós Lajos
Fotó: Soós Lajos
 

 

Németh Szilárd kormányzati rezsibiztos - Csepel fideszes képviselőjelöltje, aki április 3-án nem helyben, hanem listáról jutott a parlamentbe - emiatt közleményben reagált, és megdöbbenésének adott hangot. Azt írta, tudta, hogy „a baloldal, köztük a FŐTÁV tulajdonosi joggyakorlója, Karácsony Gergely a kezdetektől folyamatosan fúrja-faragja és megszüntetné a rezsicsökkentést. Viszont azt nem gondoltam, hogy egy ekkora, a csepeli családokat és nyugdíjasokat megkárosító törvénytelenségbe botlok. Ezt azonnal ki kell vizsgálni! Felszólítom Karácsony Gergelyt a jogtalan számlák azonnali stornójára, visszavonására, rendezésére, a rezsicsökkentés maradéktalan végrehajtására és a sértett lakóktól való bocsánatkérésre! Továbbá, vizsgálja ki azt is, hogy a jogsértés előfordulhatott-e más távfűtésű lakóházakban!” És vizsgálatot kért a Fővárosi Kormányhivataltól is az ügyben.

Karácsony Gergely vasárnap este szintén közleményben reagált. Szerinte még egy rezsibiztosnak sem árt tájékozódnia, mielőtt posztol. „Németh Szilárd felháborodott és a baloldalt, sőt engem okol, amiért két csepeli ház lakói magas számlát kaptak a Főtávtól. Döbbenet, de nem én utasítottam a Főtávot, hogy annak a két társasháznak legyen magas a számlája, már az is mókás, hogy ez egyáltalán bárkiben felmerül, hanem a panelház ügyeit intéző Kölcsey Lakásfenntartó Szövetkezet munkatársa hibázott, akit azóta el is bocsátottak.” Hozzátette azt is, hogy jövő héten egyeztet a Főtáv és a szövetkezet, hogy hogyan oldják meg ezt a problémát úgy, hogy a lakókat ne érje kár.

Majd azzal zárja, hogy "egyébként éppen Brüsszel felé tartok, hogy uniós vezetőkkel az EU-s pénzek mielőbbi hazahozataláról tárgyaljak. Hogy legyen pénz például a panelprogram folytatására, épületek felújítására, szigetelésére, tehát környezetbarát rezsicsökkentésre Budapesten.”