„Zajlik
A lényeg

L. Simon megkövette anyja háziorvosát, de csahos kutyázott is

26/04/2022 20:57

| Szerző: Klubrádió

Bocsánatot kért édesanyja háziorvosától L. Simon László, amiért név szerint kritizálta múlt heti posztjában. A Nemzeti Múzeum igazgatója arról panaszkodott, hogy édesanyja tüdőgyulladásos tünetei miatt nem juthatott be a háziorvosához. A bejegyzéséből cikket író "baloldali" újságírókat csahos kutyákhoz hasonlította, de azért elmondta azt is, sajnálja, hogy név szerint említette az illető orvost.

Múlt héten felháborodott Facebook-posztban számolt be arról L. Simon László korábbi fideszes képviselő, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, hogy édesanyja napok óta nem mehet be a háziorvoshoz, mert a telefonos bejelentkezés során tüdőgyulladásos tünetekről számolt be, ezért azt az utasítást kapta, hogy maradjon otthon. Azonban két éve érvényben van a protokoll, mely szerint a tüdőgyulladásos betegek nem mehetnek a háziorvosi rendelőbe, és a Fidesz vezette be. Így L. Simont megtalálták a kommentelők kritikus hozzászólásai, majd törölte is a posztját.

L. Simon László most a Mandineren folytatta a történetet, úgy fogalmazott: nem azért írta meg az édesanyja háziorvosáról szóló posztot korábban, mert „szembejött volna vele a valóság”, hanem „pontosan ismeri a valós helyzetet”. Sőt, azt írta: „mint a csahos kutyák, úgy ugrottak rám a kiváló baloldali »újságírók«, és a választáson levitézlett baloldali politikusok”, és, mint hozzátette, „a valóság velük jött szembe április 3-án”, a választáson.

Úgy fogalmazott: „Édesanyám és én is hiszünk az állami egészségügyben, a tisztességesen dolgozó, felkészült orvosokban. A távgyógyítás általánossá válását viszont egy jó ideje komoly értetlenkedéssel és elégedetlenséggel figyelem.” Hozzátette, tudott olyan orvosról is, aki a járvány ellenére „hagyományosan rendelt”, és „fonendoszkóppal és nem telefonon keresztül hallgatták meg a beteg tüdejét”.

Egy dolgot azért sajnál a volt kulturális államtitkár: „hogy édesanyám háziorvosát név szerint említettem meg a posztomban. Bár továbbra sem értek egyet a gyakorlatával, ennyi év politikai rutinjával kezelnem kellett volna a pillanatnyi indulatomat. Ezért itt megkövetem őt” – írta.

(Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt)