„Zajlik
A lényeg

Lemondott Balatonalmádi polgármestere

31/03/2022 16:19

| Szerző: Klubrádió

A balatonalmádi önkormányzat csütörtöki ülésén jelentette be Kepli Lajos, hogy két és fél év után, április elsejei hatállyal lemond polgármesteri tisztségéről. Döntését nemtelen támadásokkal indokolta, de hozzátette: akkor tud hatékonyan működni a jelenlegi keretek között, ha az országgyűlési képviselője és a polgármestere „a rendszerrel azonos színezetű”.

Kepli Lajos 2019-ig a Jobbik országgyűlési képviselője volt, de Balatonalmádiban függetlenként indult és a fideszes Keszey Jánost megelőzve lett polgármester abban az évben.

A Telex beszámolója szerint a polgármester lemondása előtt nagyjából negyed órán át sorolta, mi vezetett a döntéséhez, például az, hogy  minden oldal „jóakarói” szívesen látnák, ha „kitörné a nyakát”, és a fokozódó kritikai észrevételek mellett két hete egy lejárató kampány indult ellene, ami egy „nem túl hitelesnek tekinthető” portálon megjelent rágalomözönben csúcsosodott ki.

Ugyan korábban Kepli azt ígérte, hogy ezekre a vádakra reagálni fog, most azt mondta, mégsem teszi. Ugyanis két lehetősége van, vagy nem válaszol, de akkor azt a látszatot keltené, hogy „nem zörög a haraszt”, vagy kiáll, reagál, amire megint jön majd valami, és így tovább.

A polgármester a közelebbről meg nem nevezett cikkben (ami valószínűleg a szélsőjobboldali kuruc.infó egyik posztja lehet) megjelenteket alaptalan rágalomnak minősítette, állítása szerint az ügyben megtette a büntető feljelentést is, de sok reményt nem fűz ahhoz, hogy bíróság elé lehessen állítani a becsületsértés elkövetőjét, „mert ahhoz elkövető kéne, az meg itt nem lesz”.

Kepli hangsúlyozta, hogy nem tekinti a támadást politikainak, ez „valakinek valamiféle személyes bosszúja lehet”, viszont mindenkinek az az érdeke, hogy Almádiban béke legyen, a „lesüllyedt színvonal visszaemelkedjen”.

Végezetül kifejtette, bármilyen eredmény is születik majd a vasárnapi választáson, maga a rendszer olyan, hogy egy város akkor tud hatékonyan működni a jelenlegi keretek között, ha az országgyűlési képviselője és a polgármestere „a rendszerrel azonos színezetű”.