„Zajlik
A lényeg

Márki-Zaynak nem sikerült leváltania az MSZP-s alpolgármesterét

28/04/2022 12:10

A hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter (MMM-Tiszta Vásárhelyért Egyesület) csütörtökön javaslatot tett a város főállású alpolgármesterének, az MSZP-s Kis Andreának a leváltására. Márki-Zay Péter a helyszínen zárt tárgyalására tett javaslatot, Kis Andrea azonban kérte, hogy a megválasztásához hasonlóan, a leváltásról is nyílt ülésen döntsenek. A szocialista politikus a javaslathoz csupán annyit fűzött hozzá, Márki-Zay Péter másképp képzeli az önkormányzat működését, ezért nem kíván a továbbiakban együtt dolgozni vele.

A hódmezővásárhelyi közgyűlés ülése
 
Márki-Zay Péter
 
Hódmezővásárhely, 2018. március 19. Márki-Zay Péter (függyetlen) polgármester (k) beszél a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén a városháza dísztermében. Mellette Kis Andrea (MSZP) alpolgármester, a szocialista párt helyi elnöke és Ambrus Norbert, a jogi iroda vezetője. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Fotó: Ujvári Sándor / MTI
 

 

A minősített többségét igénylő indítványt a nyolc képviselő helyett csak hét támogatta, hárman nemmel szavaztak, írja az MTI. A Fidesz-KDNP képviselői a napirend tárgyalásáról kivonultak, és a titkos szavazáson sem vettek részt.