„Zajlik
A lényeg

Pénzbírságot kapott az MKKP passzivistája

12/08/2021 20:38

| Szerző: Klubrádió

Kártérítés fizetésére kötelezték a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szimpatizánsát, mert ikszet húzott szélsőjobboldaliak plakátjaira. Ha jogerősen fizetnie kell a párt átvállalja a 40 ezer forintos bírságot.

Meghallgatás nélküli eljárásban kötelezett 40 ezer forintos kártérítés fizetésére valakit a Pesti Központi Kerületi Bíróság azért, mert ikszet húzott szélsőjobboldaliak plakátjaira – olvasható a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) Facebook-oldalán.

A hvg.hu a 444 cikke alapján közölt összefoglalója szerint a rendőrök a szerint azt igazoltatták, aki áthúzta a plakátokat, majd a Mi Hazánk és a Légió Hungária embereit is. A Mi Hazánk sajtófőnöke, Kisberk Szabolcs a 444-nek megerősítette, hogy egyetlen aktivistájuk ellen sem indult semmilyen eljárás a szobor eltakarása miatt. Az ügyről ugyancsak beszámoló Telex szerint a szobor festékkel történő leöntéséért, majd elpusztításáért már a szélsőségesekkel szemben is indult eljárás.

A kártérítés miatt az érintett felvette a kapcsolatot a TASZ-szal. Kovács Gergely, a Kutyapárt elnöke azt mondta, hogy ha „passzivistájuknak” végül jogerősen fizetnie kell, akkor az MKKP kifizeti helyette az összeget.