„Zajlik
A lényeg

Pilóta nélküli géppel akartak cigarettát csempészni

12/08/2021 18:45

| Szerző: Klubrádió

A határőrök vizsgálatot indítottak egy pilóta nélküli kisrepülőgép felszállási és leszállási helyének felkutatására. Az ungvári járási Mélyút közelében három férfit fedeztek fel, akik közel 600 csomag zárjegy nélküli cigarettát csempésztek Magyarországra.

Szerda éjjel a Csapi Határőrség munkatársai megakadályoztak egy csempészkísérletet. A szabálysértők pilóta nélküli kisrepülőgéppel akartak füstölni valót átjuttatni Magyarországra – írja a Kárpátinfó cikke alapján a hvg.hu.

A Kárpátok 2021 hadművelet keretében a tiszasalamoni határőrosztaghoz az államhatár közelében egy drón repüléséről érkezett bejelentés. A határőrök vizsgálatot indítottak a repülőgép felszállási és leszállási helyének felkutatására.

Ennek eredményeként az ungvári járási Mélyút közelében három férfit fedeztek fel, a leszállóhely közelében pedig egy ukrán rendszámú személygépkocsit, egy laptopot és 576 csomag zárjegy nélküli cigarettát is találtak.

A hatóság lefoglalta a csempészetre használt eszközöket. A jármű sofőrjét kihallgatták, a két másik férfit a határőrségre szállították. Sorsukról a bíróság dönt.

 
Távirányítású repülő, illusztráció
Fotó: Pixabay