„Zajlik
A lényeg

Pride: A Karmelitából, a Holdról és még a Szíriuszról is látszani fogunk

26/04/2022 17:33

| Szerző: Klubrádió

A Budapest Pride szervezői idén júliusban is megtartják a felvonulást Budapesten, és minden eddiginél több programmal és meglepetéssel készülnek, derül ki a Telexnek is elküldött közleményükből. „Hangosabbak leszünk, erősebbek, a Karmelitából, a Holdról, és még a Szíriuszról is látszani fogunk” – írták. A szélsőjobboldali Mi Hazánk lefoglalta az Andrássy utat, amire a szervezők azt válaszolták: több lefoglalt útvonaluk is van, egyelőre még nem döntötték el, melyik lesz a végleges. 

A Telex megkereste Hrubi Zitát, a rendezvény sajtósát, hogy megtudjuk, merre halad majd a menet. „Több lefoglalt útvonalunk is van, de egyelőre még nem döntöttük el, melyik lesz a végleges. Az Andrássy út is csak egy utca, ugyanúgy, mint a város többi utcája. Az biztos, hogy a belvárosban lesz a felvonulás” – válaszolta a portálnak a sajtófelelős, és azt mondta, a következő egy-két hétben közlik majd a felvonulás útvonalát.

Az útvonal kérdése azért került középpontba, mert a szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom hétfőn bejelentette, hogy a felvonulás idejére, július 23-ra lefoglalta az Andrássy utat.

Az idei lesz a 27. Pride felvonulás Budapesten, tavaly a szervezők tájékoztatása szerint rekordsokan, 35 ezren csatlakoztak a menethez és vonultak a Madách tértől a Tabánig. Korábban azt közölték a szervezők, hogy a 2022-es felvonulást az ország legnagyobb LMBTQ-bulija követi majd a Budapest Parkban.

A Pride szervezői tavaly is a Mi Hazánk miatt választottak új útvonalat.