„Zajlik
A lényeg

Putyin szóvivője: Amerika és az Unió tehetnek arról, hogy civilek halnak meg Ukrajnában

14/03/2022 14:47

| Szerző: Klubrádió

Dmitrij Peszkov tagadja, hogy Oroszország Kínától kért volna fegyvereket. Szerinte ugyanakkor amerikai és uniós nyomásra támadta meg Oroszország az ukrán városokat, így előbbiek hivatkozhatnak a civil áldozatokra.

Dmitrij Peszkov a Rosszija 24 tévécsatorna műsorában beszélt arról, hogy a Kreml nem akarta, hogy a háborúnak civil áldozatai legyenek, illetve tagadta, hogy katonai segítséget kértek volna a kínaiaktól – írja a 444.

A szóvivő azt állítja, a városi háború "elkerülhetetlenül nagy számú civil áldozatot követel". Arra is kitért, hogy a védelmi minisztérium fontolgatja a nagyobb ukrán városokat tartósan orosz felügyelet alá vonják.

 
Dmitrij Peszkov
Fotó: Youtube
 

Hozátette, a Kreml azon az állásponton van, hogy az amerikai és az uniós tisztviselők "arra ösztökélték Oroszországot", hogy lerohanják az ukrajnai nagyvárosokat, amivel az volt a céljuk, hogy a civil áldozatok miatt az oroszokra "hárítsák a felelősséget".

Hétvégén reppent fel a hír, hogy amerikai kormánytisztviselők szerint Oroszország fegyvereket kért Kínától. Ezt azóta tagadta Kína, és most Peszkov is.

A szóvivő kijelentette, Oroszország az ukrajnai terveit az eredeti ütemtervnek megfelelően fogja véghez vinni.