„Zajlik
A lényeg

Simicskó jelölés nélkül bekezdéseket emelt át PhD-dolgozatába

30/03/2022 19:05

| Szerző: Klubrádió

A volt fideszes honvédelmi miniszter 2009-es doktori értekezésében hat bekezdést forrásmegjelölés nélkül, szinte szó szerint vett át korábbi munkákból.

Simicskó István, a Fidesz és a KDNP politikusa (mindkét pártnak tagja), a KDNP frakcióvezetője, korábbi honvédelmi miniszter 2009. február 19-én védte meg doktori értekezését Az országvédelem és országmozgósítás szervezeti, hatásköri, irányítási rendszere minősített időszakokban (Történelmi korokon át napjaink hatályos jogi szabályozásáig) címmel a Nemzeti Közszolgálati Egyetem jogelőd intézményében, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen működő Hadtudományi Doktori Iskolában – írja a Magyar Narancs.

A lap szerint azonban Simicskó 2009-es doktori értekezésében hat bekezdést forrásmegjelölés nélkül, szinte szó szerint vett át korábbi munkákból.

A korábbi honvédelmi miniszter Az országvédelem és országmozgósítás szervezeti, hatásköri, irányítási rendszere minősített időszakokban (Történelmi korokon át napjaink hatályos jogi szabályozásáig) című disszertációját még a Nemzeti Közszolgálati Egyetem jogelőd intézményében, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen működő Hadtudományi Doktori Iskolában írta. A dolgozatban a hat bekezdésen felül volt még egy rész, ahol hiányosan tüntette fel a forrást, és nem jelezte, hogy szinte betű szerinti idézetről van szó.