„Zajlik
A lényeg

Szél Bernadett: A kormány titkolja, hány pályakezdő pedagógus van

6/10/2021 11:22

| Szerző: Klubrádió

Megkérdeztem Káslerékat, hány végzett pedagógus lépett pályára tavaly és idén. A válasz: nincsenek ilyen adataik (!). Sőt: nem kötelesek azokat előállítani - írja a Facebookon Szél Bernadett független országgyűlési képviselő.

Írjuk fel: Kásler Miklós közoktatásért felelős miniszter nem tudja, hány pályakezdő pedagógus van — és nem is érdekli. De persze van egy sokkal kézenfekvőbb magyarázat: tudják ők, csak nem árulják el – írja a politikus.

Az adatok eltitkolása csak egyet jelenthet: azok egyre rosszabb képet mutatnak a hazai közoktatásról. Pedig nagy igazság: “Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája” – mondta Szent-Györgyi Albert. ... olyan lesújtó a helyzet, hogy minden nap arról kell beszélnünk, mennyire alulértékelt a pedagógusok munkája Magyarországon. ...  A sereghajtók között vagyunk az OECD-országok között pedagógusbérekben, 12 ezer tanár hiányzik már a rendszerből, a kormány pedig azt meri állítani, hogy ő a családok meg a gyerekek pártján van. Ez egyáltalán nem igaz – fejti ki véleményét Szél Bernadett.