„Zajlik
A lényeg

Szél: Merkely szerint Müllernél vannak az adatok, Müller szerint nála nincs

23/12/2021 13:17

| Szerző: Klubrádió

Bár Merkely Béla azt állítja, hogy a kórházi adatokat köteles jelenteni az NNK felé, Müller Cecília szerint külön adatgyűjtésre lenne szükség ahhoz, hogy ezeket az adatokat előállítsa. Erre hivatkozva nem kaphatja kézhez Szél Bernadett független országgyűlési képviselő az igényelt kórházi adatokat. A politikus abszurdnak nevezte az előállt helyzetet.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora csütörtökön is arra a négy egyetemi klinika „rendszeresen egyeztetett adataira” hivatkozva tett bejelentést, amelyeket Szél Bernadett független parlamenti képviselő hiába próbált megszerezni, a szokásos várakozási időt követően azt állították, hogy ez az adatsor nem létezik.

A független országgyűlési képviselő Facebook posztjában abszurdnak nevezte az előállt helyzetet. Szél szerint Merkely Béla „épp a SOTE honlapján magyarázkodik”, hogy miért nem küldte el a kért közérdekű adatokat, és „azt állítja hogy a négy egyetem közös munkacsoportja naprakész, keresztmetszeti adatok alapján dolgozik” míg Szél összesített, négy egyetemet érintő részletes adatokat kért, amit „nem adhat ki az egyetem, mert egyik egyetem sem adhatja ki a másik három intézmény adatait, nem kommunikálhatnak egymás nevében«, még közadatkérés esetén sem”.

"Tehát miközben Merkely szerint minden egészségügyi szolgáltató köteles az adatokat jelenteni az NNK felé, aki az adatgazda, Müller Cecília szerint külön adatgyűjtésre lenne szükség ahhoz, hogy ezeket az adatokat előállítsa nekem. Tehát Merkely szerint Müllernél vannak meg az adatok, Müller szerint viszont nála ugyan nincs. Ezt így hogy gondolják? Ennyire nem veszik komolyan az emberek kérdéseit? Vagy azt hiszik nem figyelünk?" – tette fel a kérdést Szél.