„Zajlik
A lényeg

Szijjártó: A baloldal a háborút kockáztatná

14/03/2022 09:10

| Szerző: Klubrádió

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a fegyvert és magyar katonát a "baloldal" küldene Ukrajnába. Furcsa gondolat egy olyan kormány politikusától, amelyik egyébként előszeretettel él a háborús retorikával, ha "Brüsszel", Soros, vagy más, a nyugati értékrendet képviselő személyekről és intézményekről van szó.

A fegyverszállítások betiltása Ukrajnába a biztonságot, "azok esetleges engedélyezése pedig a veszélyt jelenti" – írta Szijjártó Péter hétfőn a Facebook-oldalán.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a fegyvert és magyar katonát a "baloldal" küldene Ukrajnába.

Megjegyezte, a kormány világos döntéseket hozott: nem küldünk sem katonát, sem fegyvert, és nem engedjünk azt sem, hogy rajtunk keresztül szállítsanak halált okozó fegyvereket Ukrajnába" – fejtette ki.

"Amióta háború zajlik Ukrajnában, itthon folyamatosan vita tárgya az, hogy milyen álláspontot képviseljünk Magyarország békéjének, biztonságának megőrzése érdekében" – tette hozzá. Az a kormány, amelyik egyébként előszeretettel él a háborús retorikával, ha "Brüsszel", Soros, vagy a nyugati értékrendet képviselő személyekről és intézményekről van szó.