„Köszönjük
A lényeg

Több száz vendéget evakuáltak egy belvárosi szállodából

27/10/2024 14:46

| Szerző: Klubrádió

Tűzeset miatt kellett kiüríteni egy hotelt Budapest V. kerületében, az Apáczai Csere János utcában. A szálloda konyhájában egy fatüzelésű kemence okozott jelentős füstöt, ami miatt a katasztrófavédelem azonnali intézkedésre kényszerült.

A helyszínre érkező fővárosi hivatásos tűzoltók gyorsan megkezdték az épület átvizsgálását és szellőztetését. Az intézkedés során összesen 383 vendéget kellett ideiglenesen az utcára kísérni - tájékoztatta az MTI-t Kiss Ádám, a katasztrófavédelem helyettes szóvivője.

A gyors és szakszerű beavatkozásnak köszönhetően személyi sérülés nem történt. A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján közölt információk szerint a helyzetet sikerült gyorsan kezelni, így a vendégek hamarosan visszatérhettek a szállodába.

Ugyancsak tűz ütött ki vasárnap a budapesti Városmajori kórházban. A XII. kerületi intézmény alagsorában tárolt papírok és bútorok gyulladtak meg. A fővárosi tűzoltóegységek gyorsan a helyszínre érkeztek, és egy vízsugár bevetésével sikeresen megfékezték a lángokat. Az épület bizonyos területein erős füst keletkezett, ezért a tűzoltók átvizsgálták a helyiségeket és gondoskodtak a megfelelő szellőztetésről.