„Köszönjük
A lényeg

Varga Mihály egykori kollégiumi szobatársa szerezte meg a svábhegyi nővérszállót

24/10/2024 09:58

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

730 millióért.

730,2 millió forintért a Varga Mihály kollégiumi szobatársaként emlegetett Szabó Zoltán cége, a Garage Ingatlanfejlesztő Kft. szerezte meg a Svábhegy egyik legkülönlegesebb épületét az állami Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tavaly decemberi licitjén – írja az Mfor.

A svábhegyi nővérszálló 1935-ben szállodaként épült, később kórházként és nővérszállóként hasznosították. Az ingatlan a XII. kerületben, közvetlenül a Béla király úti köztársasági elnöki rezidencia szomszédságában található. 

Ha Sólyom László annak idején úgy döntött volna, felújították volna neki a  bő 1,2 ezer négyzetméteres épületet, de  a költségekre hivatkozva a néhai köztársasági elnök nem élt a lehetőséggel. Az elmúlt években az épület  kihasználatlanul pusztult tovább, majd tavaly decemberben árverésen kerestek és találtak neki új gazdát.

Új orvosi eszközöket kapott a Szent Margit Rendelőintézet V
 
Varga Mihály a szemészeten. Fotó:
MTI/Bruzák Noémi
 
 

Varga a Szabóhoz fűződő ismeretségéről azt mondta korábban a Magyar Narancsnak: „Az egyetemi évfolyamtársaim névsora meglehetősen hosszú. 1984 és 1989 között a Közgázra együtt jártam sok ismert és kevésbé ismert emberrel, közülük sokan ma kis- és nagyvállalkozók, bankárok, könyvvizsgálók. Szabó Zoltán is köztük volt, akivel egy ideig kollégiumi szobatársak is voltunk”

A Garage Kft. a tavalyi évet rekord, 10,8 milliárd forintos nettó bevétel mellett 586,6 millió forintos adózott eredménnyel zárta. Szabó Zoltán 300 millió forint osztalékot vett ki cégéből.