„Zajlik
Hetes Stúdió

Vagyonelrejtés, választókerületek és erkölcsi züllés – Hetes ajánló

14/09/2024 12:18

| Szerző: Csernyánszky Judit/Klubrádió

 | Szerkesztő: Vikár Anna Flóra

Mit tanulnak a gyerekek a klérus, a nyilvánosságba is eljutó erkölcsi zülléséből? Hogyan rejtik el a vagyonokat a közpénzeket kiszipkázó hatalmasok? Visszaüthet-e, ha a Fidesz ismét buherálná a választókerületeket? Többek között ezekkel a témákkal vártuk Önöket a Hetes stúdióban.

2024. szeptember 14. Hetes Stúdió (2024. szeptember 14., szombat 15:00)
50:27
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter
A szerkesztő, Csernyánszky Judit és a műsorvezető, Neuman Gábor az alábbi témákat ajánlotta a Hetes stúdióból:

Orgiák, pedofília. Vajon mit tanulnak az iskolások a Fidesz-közeli klérus erkölcsi zülléséből, ami a nagy nyilvánosság előtt zajlik? Kamarás István vallásszociológust kérdeztük.

férfi pap kamaszok terem
 
Mesterséges intelligencia előállította illusztráció / Dezgo
 

A magántőkealapok a vagyonelrejtés és a közpénzek kiszivattyúzásának fő eszközévé váltak hazánkban, miközben törvény védi az ezek mögött állók anonimitását, sem az alapok működése, sem az állami tőkebefektetések nem átláthatóak – derül ki a Transparency International Magyarország Titoktartás mellékhatásokkal címen megjelent tanulmányából, amelynek a bemutatójáról Kárpáti János készített összeállítást.

Megint buherálják a választási körzeteket, s vajon bumerángként visszaüt majd, ha a határontúli területeket is bevonják? Apropó: a 2022-es választások törvénysértőek voltak. Erről és arról, kinek lejt 2026-ban a pálya László Róbertet, a Political Capital választási szakértőjét faggattuk.

válazstókörzetek átszabása
 

A republikánusok, élükön Donald Trumppal szemet hunynak Orbán Viktor külpolitikája felett, de azért őszintén sajnálják, hogy Magyarország elvesztette területeinek kétharmadát - ez derült ki Susan Hutchinson volt washingtoni republikánus pártelnök szavaiból, aki Csernyánszky Juditnak beszélt erről az Egyensúly Intézet konferenciáján.

 
Susan Hutchison, 2013-2018 között a Republikánus Párt elnöke l Forrás: Wikipédia

Az adásnak ezt a részét, vagyis az első órát a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéltük a hetet!

Műsorunk második felében szokás szerint megbeszéltük a hét legfontosabb eseményeit. Vendégeink voltak: Baka F. Zoltán, a Della podcast szerkesztője és Dull Szabolcs újságíró, aki korábban az Index majd a Telex főszerkesztője is volt. A Klubrádiót pedig természetesen Bolgár György és a műsorvezető, Neuman Gábor képviselte.

Neuman Gábor, Bolgár György, Csernyánszky Judit, Dull Szabolcs, Baka F. Zoltán
 
Balról jobbra: Neuman Gábor, Bolgár György, Csernyánszky Judit, Dull Szabolcs és Baka F. Zoltán l
Fotó: Mátyus László
 

Az adás második óráját szombat este 6 órától a Klubrádió YouTube-csatornáján is visszanézhetik! Ha pedig inkább csak hallgatnák, akkor kattintsanak az alábbi lejátszóra.

2024. szeptember 14. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2024. szeptember 14., szombat 16:05)
52:52
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

Hetes stúdió
2024. szeptember 14., szombat 15:00
Műsorvezető: Neuman Gábor
Szerkesztő: Csernyánszky Judit