„Zajlik
A lényeg

A háború fókusza keletre tolódik át

7/04/2022 08:55

| Szerző: Klubrádió

Az Egyesült Államok megerősítette, hogy Oroszország az összes csapatát kivonta a Kijev és Csernyihiv melletti régiókból, mivel a háború fókusza keletre tolódik át.

Az oroszok át akarják venni az ellenőrzést a teljes Donbasz régió felett. Az ukránok arra biztatják az ott élőket, hogy mielőbb hagyják el a térséget.
– Az Egyesült Államok megerősítette, hogy Oroszország az összes csapatát kivonta a Kijev és Csernyihiv melletti régiókból, mivel a háború fókusza keletre tolódik át.
– Egy helyi tisztviselő szerint több mint 400 ember eltűnt Hosztomel városából. A város Bucsával és Iprinnyel együtt az ukrán főváros elleni orosz offenzíva kereszttüzébe került.
– A túlélők beszámolói még mindig szivárognak Bucsából, ahol több száz civilt öltek meg az orosz katonák. Oroszország tagad, Ferenc pápa elítélte a civilek lemészárlását.

Ukrajnai háború
Bucsa, 2022. április 6. Civilek nejlonzsákban lévő holttesteinek azonosítását végzik rendőrök és hatósági személyek a Kijev melletti Bucsában 2022. április 6-án, mielőtt egy kijevi halottasházba szállítanák őket. Az ukrán hatóságok napokkal ezelőtt Kijev környékén készült fényképeket és videófelvételeket tettek közzé, amelyeken számos, utcán fekvő, civil ruhás ember holtteste látható. Az orosz kormány ukrán szélsőségesek provokációjának minősítette a történteket. MTI/EPA/Roman Pilipej
 
 

Zelenszkij elnök csütörtök reggel bírálta az Oroszországgal szembeni nemzetközi szankciókat, amelyek szerinte túl gyengék, ezért jóváhagyják, hogy a megszállók folytassák a támadást.
Az Egyesült Államok újabb szankciókkal sújtotta Oroszországot és Putyin belső körét – köztük az elnök két felnőtt lányát is.
Az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok is vagyonbefagyasztást rendelt el Oroszország legnagyobb bankja, a Sberbank ellen – összegezte az elmúlt nap háborús eseményeit a 24.hu.