„Zajlik
A lényeg

Akadoznak a bankok online szolgáltatásai

11/02/2022 14:14

| Szerző: Klubrádió

Több magyar bank online, illetve mobil felülete is működésképtelenné vált az szja-visszatérítések miatt bekövetkezett, a szokásosnál jóval nagyobb lakossági terhelés miatt.

Több bank applikációja jelez hibát, illetve fennakadást, de kimaradást is jelentettek – írja a Portfolio. Varga Mihály pénzügyminiszter tegnap jelentette be, hogy hétfőig megérkezik a bankszámlára a családi adó-visszatérítés azoknak, akik utalással kérték a kézbesítést.

A portál szerint a beszámolók főként a K&H, az Erste és a CIB bank internetes felületeit, és alkalmazásainak akadozásáról szólnak.

  • A K&H arról számolt be az oldalán, hogy K&H e-bank és K&H mobilbank szolgáltatásaiban is átmenetileg kimaradások tapasztalhatóak. Jelenleg is dolgoznak a hiba elhárításán.
  • Az Erste George applikációja szintén hibát jelez, amely már nem először fordul elő az elmúlt időszakban.
  • A CIB Bank szintén a mobilbanki szolgáltatásokban tapasztalható fennakadásokról tájékoztat. Az oldalukon úgy fogalmaznak, hogy a CIB Bank Mobilalkalmazás működésében időszakos kiemelt terhelés miatt fennakadások lehetnek. A CIB Bank ezen fél mondata megerősíti azokat a feltételezéseket, miszerint a tegnap elindult, szja-visszatérítéssel kapcsolatos utalások okozzák a rendszerakadásokat.