„Zajlik
A lényeg

Az érdi szakrendelő igazgatója szerint bántó és leegyszerűsítő Gulyás Gergely reakciója

18/10/2024 19:42

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

"Az érdi egy önkormányzati rendelő. Ezért jobb, ha az állam tartja fenn ezeket a szakrendelőket" – mondta Gulyás Gergely a kormányinfón az intézményben fennálló orvoshiányról. Bárány Zsolt főigazgató szerint azonban ez a kijelentés "rendkívül leegyszerűsítő és egyben bántó a teljes érdi kollektívára nézve".

Gulyás Gergely a kormányinfón arra reagált, hogy a főigazgató a szakrendelő oldalán tett közzé álláshirdetést, kiemelve az intézményt érintő súlyos orvoshiányt. Ezzel „már gyógyultnak tűnő sebet tépett fel” Gulyás Gergely a szerdai kormányinfón – így reagált Bárány Zsolt, az érdi Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény főigazgatója a Facebookon. 

„Az érdi egy önkormányzati rendelő. Ezért jobb, ha az állam tartja fenn ezeket a szakrendelőket” – fogalmazott erről Gulyás a kormányinfón. Bárány szerint azonban ez a kijelentés „rendkívül leegyszerűsítő és egyben bántó a teljes érdi kollektívára nézve”.

A főigazgató bejegyzésében arról írt, hogy hasonló orvoshiánnyal küzd a szigetszentmiklósi szakrendelő is, de annak nem az önkormányzat, hanem az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) a fenntartója. Ráadásul a szigetszentmiklósi intézmény a lejárt számlái miatt több mint 130 milliós plusztámogatást kapott az államtól, Érd viszont semennyit, mivel nincsenek lejárt számlái. Hozzátette, távol álljon tőle, hogy a szigetszentmiklósi kollégák felett pálcát törjön, nem szeretném őket semmiképpen megsérteni, sőt, szerinte ugyanabban a cipőben járnak.

Bárány azt is megosztotta, hogy az általa közzétett álláshirdetés körüli felhajtás ellenére 72 óra alatt egyetlen jelentkező sem érkezett.

(Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi)