„Zajlik
A lényeg

Az SZFE szerint nem tudták elérni Cserhalmit

30/09/2021 18:10

| Szerző: Klubrádió

A Színház- és Filmművészeti Egyetem új vezetősége szerint megpróbálták ugyan meghívni a Kossuth-díjas színművészt az átadóra, de nem jártak sikerrel.

Erőfeszítéseik ellenére nem tudták felvenni a kapcsolatot Cserhalmi Györggyel, hogy átadják neki színművészetis aranydiplomáját – nyilatkozta a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) a Magyar Nemzetnek. A 24.hu szerint a lap azt követően kérte az intézmény álláspontját, hogy Cserhalmi állítása szerint nem hívta meg őt az SZFE a múlt heti diplomaosztóra, ahol az egyetemi oklevélszerzésének ötvenedik évfordulóján kapta volna meg az aranydiplomát.

Az intézmény szerint a szeptember 23-i díjátadó előtt megpróbálták felvenni a kapcsolatot mindenkivel, aki számára tavaly vagy idén volt esedékes a diploma átadása, ám Cserhalmit nem érték el.

Az idei és tavalyi év díszdiplomásai összesen 137-en voltak, közülük Verebes Istvánnal vagy Kern Andrással például sikerült felvenni a kapcsolatot, azonban az erőfeszítések ellenére számos volt hallgatónkkal, többek között Cserhalmi Györggyel nem – jelezte az SZFE vezetése.