„Zajlik
A lényeg

Egy fideszes képviselő rokona verhetett ellenzékieket

30/08/2021 07:08

| Szerző: Klubrádió

Balmazújvárosban vasárnap ellenzéki aktivistákra támadtak ismeretlenek, amikor Hegedűs Péternek, a város független polgármesterének gyűjtöttek ajánlásokat. A Jobbik szerint a támadók egyike az egyik fideszes önkormányzati képviselő családjából került ki.

A polgármester a Facebookra feltöltött videóban beszélt az inzultusról: a Bocskai úti lakótelepen többen fizikálisan bántalmazták a neki aláírásokat gyűjtő civileket. „Ennek némi jele már volt a héten, amikor Facebook-bejegyzésekkel próbálták elhitetni az emberekkel, hogy ide más nem jöhet Balmazújvárosba, be nem teheti a lábát senki”.

A Jobbik szerint 70 év körüli embereknek kellett szembesülni „az orbáni gyűlöletpolitikával, átélni a kíméletlen inzultust”. „Az erőszakoskodó kézre kerítése most a rendőrök feladata, felelősségre vonása pedig az igazságszolgáltatásé”, idézi a közleményt a Telex.hu.

Hajdú-Bihar megye 6. számú választókerületében (Hajdúböszörmény) a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum, az LMP és a Mindenki Magyarországa Mozgalom Hegedűs Pétert, míg a DK Tóth Józsefet támogatja az támogatja az ellenzéki előválasztáson. A Böszörményi Harmadik Oldal Egyesület Tömöri Zsolt Sándort támogatja ebben a választókerületben.

Szombaton is megtámadtak ellenzéki aktivistákat, akkor a DK újbudai önkormányzati képviselőjét, Varga Gergőt ütötte meg valaki ajánlásgyűjtés közben. Varga feljelentést tett.