„Zajlik
A lényeg

Elfogták a férfit, aki fenyegette Kálmán Olgát

5/05/2021 20:48

| Szerző: Klubrádió

Elfogta a rendőrség Kálmán Olga zaklatóját. A DK politikusa korábban azért tett feljelentést, mert több halálos fenyegetést is kapott.

Miután a rendőrséghez fordult, még azután is érkezett hozzá trágár, fenyegető levél. Szerda este viszont azt írta az ellenzéki politikus a közösségi oldalára, hogy a rendőrök megtalálták a férfit, aki beismerte tettét. Kálmán Olga megköszönte a rendőrség munkáját, és azt írta, hiszi, hogy lehet Magyarország gyűlöletmentes, nyugodt otthon.

A rendőrség tájékoztatása szerint éppen tartott Kálmán Olga tanúkihallgatása a II. kerületi rendőrkapitányságon, amikor újabb hasonló üzeneteket kapott. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya az életet, testi épséget, egészséget sértő vagy közvetlenül veszélyeztető esemény bekövetkezése látszatát keltve elkövetett zaklatás vétség gyanújával ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

Másnapra azonosították a feltételezett elkövetőt. Az 53 éves férfit győri otthonában fogták el. A nyomozók lefoglalták azt a számítógépet, amelyről a rendelkezésre álló adatok szerint a férfi édesanyja közösségi profilját használva küldte a fenyegető üzeneteket. A szabadlábon védekező gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését.

(Kiemelt kép: Facebook)