„Zajlik
A lényeg

Gázolása után tett vállalhatatlan kommentjei miatt lép vissza a Párbeszéd monori jelöltje

14/02/2022 16:36

| Szerző: Klubrádió

Gér Mihály hat évvel ezelőtt az Andrássy úton elgázolt egy fiatal párt, a balesetben a fiú meghalt, a lány súlyos sérüléseket szenvedett. A balesetben vétlennek találták ugyan, de Facebookon zárt csoportban vállalhatatlan kijelentléseket tett, amelyek miatt most visszalép a jelöltségtől.

Az ellenzéki összefogás Pest megyei 10. választókerületi képviselőjelöltje. Gér Mihály a Facebookon kiadott közleményében beismerte, hogy valóban ő tett embertelen megjegyzéseket egy privát Facebook-csoportban a gázolásos balesete áldozataira – írja a 444.

Gér 2016-ban, az Andrássy úton gázolt el egy párt. A bíróság jogerős ítélete szerint nem volt vétkes a balesetben. Ám a baleset után egy privát Facebookcsoportban embertelen megjegyzéseket tett az áldozatokról és a baleset körülményeiről.

Gér a közleményében azt írja, a megjegyzéseket "közvetlenül a baleset után, sokkhatás alatt írtam". Visszalépését azzal indokolta: "kampányom folytatása súlyos terhet róna rám, a pártomra és az ellenzéki összefogásra".