„Zajlik
A lényeg

Hétvégén több tucat tornádó söpört át az Egyesült Államok nyolc államán

13/12/2021 09:36

| Szerző: Klubrádió

Legkevesebb harminc tornádót jelentettek hat államban a Amerikai Egyesült Államokból: Arkansasban, Illinoisban, Kentuckyban, Missouriban, Mississippiben és Tennessee-ben – írja a CNN. A hétvégén folytatódhat a szélsőséges időjárás, amely kelet felé halad.

Andy Beshear, a legsúlyosabb helyzetbe került Kentucky állam kormányzója szombaton közölte, hogy az államban legalább ötven ember halt meg, és ez a szám várhatóan még nőni fog. Túlélőket már nem remélnek, a holttesteket szeretnék csak megtalálni – írja a 24.hu.

"Tudom, hogy számos gyereket is elvesztettünk. ... A tornádó nem válogat” – mondta a kormányzó.

A tornádók pénteken az éjszakai órákban kezdődtek. Legalább 250 000 közüzemi fogyasztó maradt áram nélkül Tennessee, Kentucky, Indiana és Arkansas államokban. 

Tornádók az amerikai Közép-NyugatonMayfield, 2021. december 12. Otthona romjai közé sodródott, megrongálódott autójáról készít fotót egy nő a Kentucky állambeli Mayfieldben 2021. december 12 -én, két nappal azután, hogy több tornádó söpört végig a térségen. Az ítéletidőben legkevesebb hetvennyolcan életüket vesztették Kentucky államban, ahol katasztrófahelyzetet hirdettek ki. December 10-én heves viharok sújtották Arkansas, Tennessee, Missouri és Illinois államok egyes régióit is. MTI/AP/Michael Clubb