„Zajlik
A lényeg

Karácsony nem fog felesküdni az alaptörvényre, ha megválasztják

30/08/2021 08:33

| Szerző: Klubrádió

"Az Alaptörvény nem legitim, és ezt nem most kezdtem el mondani, hanem akkor, amikor kivonultam a parlamenti vitájáról. Ha miniszterelnök leszek, nem fogok rá felesküdni" - jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester a Népszavának adott interjúban.

További erős mondatok:

"De mi nem lehetünk Orbánabbak Orbánnál, nem mondhatjuk azt, hogy majd egyszerű többséggel alkotmányozunk, mert akkor nincs különbség, ez így nem megy".

Budapest Pride
 
Budapest Pride
 
Budapest, 2021. július 24. Karácsony Gergely főpolgármester beszél a 26. Budapest Pride felvonulás célállomásán, a Tabánban 2021. július 24-én. MTI/Balogh Zoltán
Fotó: Balogh Zoltán
 

 

"Van egy sor javaslatunk, kidolgozott tervünk, amely megoldást kínál arra, hogyan tudjuk kiszabadítani a parlamentet a NER kétharmados gúzsából, ugyanakkor az új Alkotmányt nem akarnám siettetni".

"Szerintem jó az, ami most történik az ellenzéknél: vannak érvényes jelöltek és kampányok. Jelenleg az ellenzék két legerősebb pártjának jelöltje begyűjtötte a szavazóit, ugyanakkor ha ez a vaslogika érvényesülne, sokkal rosszabbul állnék".

"Az én vezetésemmel mindenképpen önkormányzatbarát kormánya lenne az országnak, de nem azért, mert a főpolgármesteri székből ülnék át, hanem azért, mert egy szolgálni akaró kormányra van szükség. A szolgálathoz pedig elsősorban az önkormányzatok megerősítésére van szükség".

"Nem szívesen gondolkodok B tervben, mert a jelenlegi peremfeltételek melletti folytatás szinte lehetetlen vállalkozás. Már csak azért is maradnék az A tervnél, mert a saját szememmel láttam döntéselőkészítő anyagokat, amelyek a bölcsődék, az óvodák államosításáról szólnak".