„Zajlik
A lényeg

A parlamentben szavazott a koronavírusos fideszes politikus

5/05/2021 11:12

| Szerző: Klubrádió

Becsó Zsolt is elkapta a koronavírust. Ráadásul a tünetei észlelése után egyből kórházba sietett, ahol megállapították a betegséget, majd infúziós kezelést is kapott. Becsó szerint minden rendben volt.

Bár a Covid-betegség miatt karanténban kellett volna lennie Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselőnek, de a Telex cikke szerint a képviselő még a karantén lejárta előtt bement a parlamentbe és szavazott. A betegségéről szóló hírt maga a politikus osztotta meg Facebookon, a karantén utolsó napján, szerdán.

Becsó már kapott oltást, de mégis megbetegedett. Azután ment kórházba, hogy megjelentek a betegség tipikus tünetei: folyt az orra és elveszítette a szaglását és az ízlelését. A kórházban pozitív lett a tesztje.

A gyógyulásához infúziós kezelést és gyógyszereket is kapott. „A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban szakértelem, empátia, jól érezhető és látható profi szervezettség” – írta a képviselő.

A bejegyzésből az nem derül ki, hogy mikor lett pozitív a tesztje, azonban ha ma (szerdán) jár le a tíz napos karantén, múlt héten már biztosan otthon kellett ülnie. Ehhez képest az MTI hétfői parlamenti fotóján is jól látszik, hogy Becsó ott ült négy sorral Orbán Viktor mögött, írja a Telex.

Becsó Zsolt a Parlamentben 2021. április 26-án – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
 

Becsó szavazatával tudták azokat a kétharmados törvényeket elfogadni, amelyekkel alapítványi fenntartás alá kerül a magyar felsőoktatás 70 százaléka, az állam pedig több ezermilliárd forintnyi közvagyont ad oda fideszes delegáltak által vezetett szervezeteknek.

A parlament oldalán is szerepel Becsó neve a szavazóknál.

Becsó azt írta a bejegyzésben, hogy szerinte az oltás akadályozta meg, hogy súlyosabb tünetek alakuljanak ki nála. Szerdán délután pedig újabb Facebookbejegyzést tett közzé azzal a címmel, hogy: INDULATOK A BALOLDALON!

Mint írta, ő csak tájékoztatásnak szánta a korábbi bejegyzését, majd dokumentumokat mutatott, amelyek szerint őt a múlt kedden csak délután tesztelték, (15:42-kor). "Magyarán nem lehettem karanténban kedd reggel, mert a vizsgálatra csak délután került sor. A karantén május 7-ig tart." Azért írta, hogy holnap jár le a karantén, mert "mint számomra is kiderült, nem hatodika, hanem ötödike van, ezért egy kicsit még karanténban kell maradnom".

Április 24-én több kormánypárti politikushoz hasonlóan Becsó is kiült egy teraszra, hogy megünnepelje a 3,5 millió beoltottat és a teraszok nyitását. Rá két napra kerülhetett karanténba, ha ma van az utolsó napja.

(Forrás: Telex.hu)