„Zajlik
A lényeg

Kecskeméten eladták a város második főterének egy részét parkolóháznak

3/05/2022 08:12

Tavaly októberben Szemereyné Pataki Klaudia fideszes polgármester bejelentette, hogy saját erőből nem tudják Kecskemét parkolási helyzetét megoldani. Ezért a kormánypárti közgyűlés "megfelelő egyeztetések nélkül kiemelt fejlesztési területté nyilvánította" a Deák tér érintett részét, "amit aztán pénzért és csereingatlanért át is adtak" az Univer-Coop Zrt.-nek, hogy az építsen parkolóházat, mondta Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület kecskeméti képviselője a Népszavának.

Három kecskeméti cég vehette át a HEPA Magyar Exportfejleszt
 

 
Kecskemét, 2020. október 26. Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere beszédet mond a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség támogatói oklevelének ünnepélyes átadásán a kecskeméti városházán. MTI/Ujvári Sándor
Fotó: Ujvári Sándor
 

 

A látványtervek szerint 4 ezer négyzetméteres mélygarázs és fölé kétszintes parkolóház és üzletek épülnek, amihez a parkból is lecsípnek egy darabot, az eddig 136 autós parkolóból így 415 férőhelyes parkoló lesz. Király szerint ezt a város második főterének tekintik, amit vétek beépíteni. A lakosok csak a döntés után szereztek tudomást az építésről.