„Zajlik
A lényeg

Budapesten rendezik a IV. Demográfiai Csúcsot - ebben is jók vagyunk

23/09/2021 07:33

| Szerző: Klubrádió

"Isten hozta a családbarát gondolkodókat, döntéshozókat Budapesten, Magyarországon, ahol hiszünk abban, hogy erős családok nélkül nincs jövő" - írja Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a rendezvény köszöntőjében.

"A Budapesti Demográfiai Csúcs 2015 óta minden második évben az a fórum, ahol politikusok, egyházi vezetők, szakértők, a média, a vállalati szektor és a tudomány képviselői megvitatják a legfontosabb, családokat érintő aktuális kérdéseket. Napjainkban egyesek a családalapítás és a gyermekvállalás számlájára írják a környezeti kihívásokat, a gyermekvállalást károsnak tartják. Vannak, akik úgy gondolják, hogy a fenntarthatóság és a család nem összeegyeztethető. Ezért az idei csúcstalálkozó központi témája 2021-ben a demográfia és a fenntarthatóság" – kezdi köszöntőjét Novák.

Az idei, a Várkert Bazárba szervezett találkozón részt vesznek a környék vezetői: a lengyel, a cseh és a szlovén miniszterelnök, a szerb elnök, a boszniai szerbek vezetője, illetve számos politikus a világ minden tájáról, például Mike Pence Amerikából, akit Donald Trump alelnökeként ismert meg a világ szélesebb közvéleménye – írja a 444.hu.

A szlovák, szlovén és lett kormányok tagjaitól kezdve, nyugat-európai és afrikai politikai és egyházi és kulturális szervezetek vezetőiig sokan felszólalnak, és elemezik a családok helyzetét. A magyar kormány szakemberei is bemutatják a hazai eredményeket.