„Zajlik
A lényeg

Mager Andrea volt miniszter a Szerencsejáték Zrt. élén

15/06/2022 12:15

| Szerző: Klubrádió

Rogán Antal, Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter 2022. június 15-i hatállyal Mager Andreát nevezte ki a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatójának – írja a Napi.hu. Elődje, Bozóky Alex a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezetői pozícióját kapta meg.

Mager Andrea lett szerdától a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója. A politikus 2018-tól volt a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, és mivel az új kormányban nem kapott helyet, így távozásakor – Süli János volt paksi bővítésért felelős miniszter mellett – rekordösszegű végkielégítésre, 30 millió forintra lett volna jogosult.

Cikkünk megjelenése után a Szerencsejáték Zrt. helyesbítést kért tőlünk, a 185/2022. (V.26.) kormányrendeletre hivatkozva, amely szerint az a politikai felső vezető, aki a jogviszony megszűnését követő 180 napon belül állami tulajdonban lévő gazdasági társaságban vezető tisztséget vállal, nem jogosult a juttatásra. „A fentiek értelmében vezérigazgató asszony hathavi illetményének megfelelő végkielégítését nem vette fel.”

Mint arról június 10-én mi is beszámoltunk, az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága változtatásokat fogadott el a törvényjavaslatban, amely a végkielégítésekkel foglalkozik. Törölni akarják azt a részt, amely megvonná a politikai felsővezetők jogát a végkielégítéshez, ha távozásuk után fél éven belül állami társaságban vállalnak munkát. Jövő héten szavazhat is róla a parlament.

A Szerencsejáték Zrt. élén Mager Andrea Bozóky Alexet váltja, aki a kiadott sajtóközlemény szerint mától a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójaként folytatja szakmai pályafutását.