„Zajlik
A lényeg

Németországban a Covid-járvány újabb hulláma készülődik

15/06/2022 13:11

| Szerző: Klubrádió

A német szövetségi egészségügyi miniszter szerint bekövetkezett amitől tartani lehetett, újabb Covid-hullám érte el Németországot, és a nyári időjárással járó szezonális hatást ellensúlyozta az uralkodó vírusváltozatok alkalmazkodóképessége és gyors terjedése.

"Elindult a koronavírus-járvány új hulláma Németországban, ezért ismét viselni kell a maszkot zárt térben és be kell adatni a negyedik oltást” – nyilatkozta szerdán Karl Lauterbach szövetségi egészségügyi miniszter a Rheinische Post című lapnak.

A következő hetekben sem lehet a helyzet javulására számítani, és az újabb hullám elleni védekezés legjobb ellenszere az önkéntes maszkviselés zárt térben és a negyedik védőoltás, mondta Lauterbach miniszter, járványügyi szakértő.

Koronavírus - Németország
Berlin, 2022. április 7. Karl Lauterbach német egészségügyi miniszter érkezik a koronavírus elleni védőoltás kötelezővé tételéről szóló vitára és szavazásra a német szövetségi parlament (Bundestag) ülésére Berlinben 2022. április 7-én. MTI/EPA/Clemens Bilan
 
 

Németországban a napi új esetek előző hét napra vetített átlaga egy hét alatt 116,6 százalékkal emelkedett. Ilyen arányú növekedés több mint két éve (az első koronavírus-járvány 2020 tavaszi kezdete óta) nem volt – írja a 444.hu.