„Zajlik
A lényeg

Népszava: Átgondolja a kormány a kötelező oltás visszavonását

4/11/2021 08:44

| Szerző: Klubrádió

A PSZ és a PDSZ képviselői szerdán hosszan tárgyaltak az Emberi Erőforrások Minisztériumával, ahol azt az ígéretet kapták, hogy a kormány jövő hét szerdáig átgondolja a kötelező oltás visszavonását.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) közös sztrájkbizottsága azt szeretné, ha a kormány visszavonná az állami intézményekben elrendelt koronavírus elleni kötelező védőoltásról szóló rendelkezést, ahogy azt is, hogy a nem állami intézményekben a kötelező oltás bevezetéséről a munkáltatók határozzanak – írja a Népszava.

Egyelőre csak ígéretet kaptak, miszerint a kormány jövő hét szerdáig átgondolja a szakszervezetek követelését a kötelező oltás visszavonásáról, és egy új javaslatot tesznek majd.

E mellett tárgyaltak a pedagógusok bérrendezéséről is, de nem történt áttörés, az Emmi képviselői ugyanazt a javaslatot tették, amit már Orbán Viktor miniszterelnök korábban bejelentett: jövőre 10 százalékos béremelést kaphatnak a tanárok, majd 2023-ban jöhet egy komolyabb bérrendezés.

A szakszervezeti oldal számára ez elfogadhatatlan – szögezte le Nagy Erzsébet, a PDSZ képviselője.