„Zajlik
A lényeg

Népszava: Kásler mehet, Pintér maradhat, Lázár visszatérhet

20/04/2022 08:34

| Szerző: Klubrádió

Az új kormányban megmaradhat a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely, és a pénzügyminiszter Varga Mihály. Pintér Sándor helye is biztosnak tűnik, Kásler Miklós azonban távozik az Emmi éléről, amely kormányközeli források szerint nem marad egyben.

Kásler Miklós távozik, régi-új kormánytagként Lázár János pedig visszatérhet – írja forrásaira hivatkozva a Népszava. A lap úgy tudja, szinte biztosra vehető, hogy a kormányfő a kulcstárcák – a belügy, a pénzügy, a kancellária – vezetőivel már meg is állapodott. Eszerint a hamarosan 74 éves Pintér Sándor elvállalt újabb négy év miniszterséget.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumát a vélekedések szerint szétbonthatják, mert az oktatást, az egészségügyet, a kultúrát, a sportot az előző ciklusok egyetlen miniszter sem tudta együttesen hatékonyan kezelni.

A lap szerint Pintér Sándor, Gulyás Gergely, és Szijjártó Péter várhatóan az új ciklusban is addigi hivatalukat látják el és Varga Mihály is maradhat a helyén, bár tárcájának funkciói szűkülnek.

Orbán Viktor miniszterelnök a választás utáni sajtóértekezletén Lázár Jánossal kapcsolatban úgy fogalmazott: nem zárja ki, hogy visszatérjen a kormányba. A Népszava szerint, visszatérését majdnem biztosra lehet venni. Számára formálódik egy új, összetett feladatokkal – így az agráriumi-, élelmiszeripari fejlesztésekkel, kiskereskedelemmel - foglalkozó tárca.