„Zajlik
A lényeg

Novák Előd benyújtotta az új parlament első tövényjavaslatát, eltörölné a mentelmi jogot

2/05/2022 17:35

| Szerző: Klubrádió

A szélsőjobboldali Mi Hazánk nyújtotta be a parlamenti ciklus első két új tövényjavaslatát. Az elsőt Novák Előd alelnök jegyzi, ő a mentelmi jogot törölné el, a másikkal az oltáskritikus párt hat képviselője a veszélyhelyzetet szüntetné meg.

A mentelmi jog eltörlése fontos eleme volt a párt programjának, Novák Előd pedig nem is tétovázott, rögtön az első napon benyújtotta az erről szóló javaslatot. Indoklása szerint a parlamenti képviselők sérthetetlensége, vagyis röviden összefoglalva a védelmük a büntetőeljárásoktól fenntarthatatlan, leginkább azért, mert a közvélemény sok esetben szembesült azzal, hogy visszaéltek vele.

Novák szerint éppen ezért a képviselőknek le kellene mondania erről a jogukról, hogy visszaállítsák a tisztségbe vetett közbizalmat, emellett pedig „vissza kellene szorítani a mentelmi joggal történő visszaélés lehetőségét is.” Az erről szóló javaslatot itt olvashatják el.

A Mi Hazánk a kampány során nagy hangsúlyt helyezett a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések eltörlésére, ellenezték a kötelező oltásokat és a lezárásokat is, így érthető, hogy a veszélyhelyzet eltörlését szorgalmazzák. A radikáljobbos párt „covid-diktatúráról”, „vakcinaterrorról” beszélt és azzal reklámozta Toroczkai László pártelnököt, hogy az egyetlen oltatlan miniszterelnök-jelölt. Utóbbi, az ásotthalmi polgármester egészen belemerült az összeesküvés-elméletek világába, amikor azt mondta: „a WHO át akarja venni az irányítást a világ felett, a koronavírus és az ukrajnai háború pedig ugyanazt a célt szolgálják: a globális nagyvállalatokat gazdagító új világrend kialakítását”. A Mi Hazánk másik javaslatát itt lehet elolvasni

(via Telex)